Interactieve lezing: Voeding en ADHD

Voeding en ADHD, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Gedrag en voeding, er wordt steeds meer bekend dat er een duidelijke relatie is. Bij ADHD, maar ook terugtrekgedrag en actief gedrag bij kinderen. Steeds meer ouders  willen weten hoe die relatie in details is, welke factoren van invloed zijn, hoe je een negatieve of hoe je een positieve invloed kunt uitoefenen. Vooral de vragen van ouders wat ze zelf kunnen doen en HOE je dat moet doen, komen veelvuldig voor. Tijdens deze interactieve lezing wordt er dan ook aandacht besteed aan bovenstaande vragen, ondersteund door recente wetenschappelijke studies.

Je zult leren over welke voedingstriggers er zijn ten aanzien van o.a. ADHD, maar ook welke bouwsteunen er nodig zijn zoals eiwitten en vetten en hoe vewerk je deze in lekkere recepten zodat het eten leuk en lekker is. 

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt veel met kinderen met oa.a. een diagnose ADHD of met volwassenen die dat gedrag vertonen. In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.   

Aanmelden
De lezing is voor ouders van kinderen in alle leeftijden. Deelname is gratis na aanmelding.  Je kunt je via onderstaand formulier aanmelden.

Datum: 28 oktober 2019
Locatie: Jeugdpunt, Second Base (Bisonspoor 237)
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)
Einde: 22:00 uur
Kosten: gratis (na aanmelding)

Note: Wij hanteren een minimum aantal van 6 deelnemers - als dit aantal 1-2 dagen voor de workshop niet bereikt is zullen wij deze annuleren. Hierover krijg je telefonisch bericht. Vul daarom zorgvuldig je telefoonnummer in op onderstaand formulier. Wij zullen je nummer verder niet opslaan en uitsluitend voor deze workshop in geval van annulering gebruiken.

* geeft verplicht aan
Email Marketing Powered by Mailchimp